פלנק סטייק
|
|
שם לועזי : Flank Steak
הפלנק סטייק או פלאנק סטייק, הוא חלק מנתח גדול יותר של הפרה, שהקצבים קוראים לו פלדה. הפלנק שלא כמו בשר הפלדה, מתאים לצלייה ונקרא בעברית כסלים (אל תסמכו שהקצב שלכם יכיר...). יוצאי צפון אפריקה נוהגים לקרוא לו לו סבך. מאחר ומדובר בבשר שהמרקם שלו קשה יותר משל מרבית הסטייקים, הוא מתאים יותר לחיתוך דק, השרייה במרינדה, צלייה של נתח שלם על האש (דוגמת לונדון ברויל London broil), או צריבה מהירה במחבת בדרגת מדיום, על מנת שהבשר לא יתקשה. השימוש בפלנק סטייק, מקובל מאוד גם במטבחי אסיה, שם פורסים אותו דק ומקפיצים על מחבת, ובמטבח המקסיקני שם מטגנים אותו קלות ומגישים בתוך טורטייה.
במטבח הדרום אמריקאי קוראים לו vacio, "ואסיו" או "סקרץ´, וצולים אותו באסדו (גריל), צלייה איטית מבלי להסיר את השומן העוטף אותו.
נקרא במעדניות נתח 13 מחלקי הפרה.
שמות נוספים : כסלים, סבך, Vacio, "ואסיו" או "סקרץ´
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|